Національна школа суддів України

Зустріч з представниками проєкту ОБСЄ для України

9 лютого 2023 року проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова та Тетяна Фулей провели робочу зустріч зі старшим спеціалістом проєкту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя. Фаза ІІ” Програми підтримки ОБСЄ для України Олександром Сидєльніковим.

Було відмічено позитивний вплив на розвиток суддівської освіти щодо захисту прав людини, який був отриманий під час реалізації І фази проєкту у співпраці з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, обговорено розширення у 2023 році попередньої плідної співпраці з ОБСЄ у межах поновленого Проєкту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя. Фаза ІІ”, який наразі перебуває на стадії реєстрації.

Під час зустрічі розглядалися питання здійснення професійної підготовки суддів з прав людини та підвищення спроможності з просування й зміцнення гендерних компетентностей суддів, підвищення обізнаності фахівців у галузі права щодо новітніх тенденцій розвитку та застосування стандартів захисту прав людини, гендерної рівності, практики Європейського суду з прав людини та інших загальноєвропейських судів.

Були детально обговорені плани в рамках цього Проєкту на 2023 рік та озвучені пропозиції щодо підготовки та проведення ряду навчальних заходів для українських суддів усіх рівнів та юрисдикцій з питань дотримання прав людини в Україні при здійсненні правосуддя, зокрема, в умовах воєнного стану та у післявоєнний період.