Національна школа суддів України

Зустріч щодо подальших кроків за результатами тренінгу для розробників тестових завдань

Національна школа суддів України наразі працює над розробкою тестових матеріалів для проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України конкурсу на зайняття вакантних посад суддів апеляційних судів. Для виконання цього завдання відділом “Тестологічний центр” НШСУ було залучено групу суддів та науковців, які пройшли навчання, підтримку у проведенні якого будо надано експертами Програми USAID “Справедливість для всіх”.

5 грудня 2023 року відбулася чергова онлайн-зустріч за участі: в.о. ректора Національної школи суддів України Наталії Шукліної, начальниць відділів Тетяни Пустовойтової, Тетяни Розваляєвої та Любов Гончар, заступниці начальника відділу “Тестологічний центр” Галини Прокопанич та головних наукових співробітниць цього центру Єлизавети Ковтюк, Катерини Слюсаревої, Тетяни Богданевич і Ніни Ігнатченко; заступниці керівника Програми USAID “Справедливість для всіх” Наталії Петрової, радниці Програми з юридичних питань Ірини Зарецької та експертів Програми – Наталії Невінчаної та Леоніда Середи.

Під час продуктивного спілкування було обговорено результати нещодавно проведеного тренінгу для розробників тестових завдань та визначені подальші дії з підготовки тестових матеріалів для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів апеляційних судів, потребу у проведенні подальшого навчання й надання розробникам/рецензентам  відповідних інформаційних та навчальних матеріалів, які допомагатимуть в їх роботі. Також обговорено питання щодо розробки плану подальших дій, підготовки індивідуальних завдань кожному розробнику і рецензенту, участі донорів і залучених експертів у подальшій роботі з підготовки розробників/рецензентів та розробки тестових завдань.

Наступну зустріч заплановано провести 13 грудня.