Національна школа суддів України

Зустріч представників проєктів/програм донорських організацій

3 листопада 2022 року виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Пустовойтова та директори регіональних відділень НШСУ Лілія Гуцал, Володимир Пироговський, Оксана Польна, Володимир Поплавський взяли участь у черговій щомісячній онлайн–зустрічі представників проєктів/програм міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів, організованій у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

Нинішня зустріч була присвячена обговоренню викликів, що виникають при притягненні воєнних злочинців до кримінальної відповідальності й при забезпеченні прав і свобод українців, які постраждали від військової агресії, спричиненої вторгненням рф в Україну.

У ролі ключового спікера виступив народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов. Депутат, зокрема, поділився баченням щодо планів та пріоритетів очолюваного ним Комітету, а також розповів про роботу з правового реагування Парламенту на складності функціонування судової влади в умовах війни та вдосконалення законодавства по притягненню рф до відповідальності за скоєні в Україні воєнні й пов’язані з війною злочини.

Крім того, під час зустрічі радником з моніторингу та оцінювання Програми USAID “Справедливість для всіх” Томасом Вертелецьким було презентовано результати всеукраїнського дослідження правових потреб населення і бізнесу під час війни в Україні, що проводилося з серпня по вересень 2022 року за підтримки USAID.

У свою чергу Наталія Шукліна подякувала міжнародним партнерам, зокрема Програмі USAID “Справедливість для всіх”, Проєкту ЄС “Право-Justice”, Консультативній місії Європейського Союзу (КМЕС), за всебічну підтримку Національної школи суддів України у процесах підготовки і підтримання кваліфікації українських суддів з тематики міжнародного гуманітарного права та воєнних злочинів, а також за можливість залучати до навчальних заходів Школи міжнародних авторитетних і визнаних експертів-суддів, які мають практичний досвід розгляду вказаної категорії судових справ.

Упродовж зустрічі представники проєктів/програм МТД та партнери мали змогу поінформувати про свою поточну та заплановану діяльність на 2022 рік.

Наступну зустріч заплановано на початок грудня 2022 року.