Національна школа суддів України

Зовнішні та внутрішні чинники особистісного зростання

8 травня 2024 року Національна школа суддів України успішно провела апробацію семінару “Основи особистісного зростання” для суддів, помічників суддів, працівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Розробниками і викладачами семінару є Андрій Маслюк та Анжеліка Фарафонова, фахівців відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України.

Учасники навчального заходу ознайомилися з ключовими факторами, що впливають на особистісне зростання. Навчилися розвивати внутрішні опори та стійкість до стресів, які неминуче виникають у професійній діяльності суддів та працівників апаратів судів. Занурились у питання особистих меж, їх видів, необхідності усвідомлення та укріплення.  Відпрацювали навички встановлення і захисту особистих меж за допомогою практичних вправ та інтерактивних завдань.

Семінар супроводжувався демонстрацією навчальних відео, що зробило подання матеріалу більш доступним та цікавим. Активні дискусії і обговорення дали можливість учасникам не лише отримати нові знання, але й поділитися власним життєвим досвідом та отримати дієві поради від фахівців.

За результатами участі у семінарі слухачі отримали Сертифікати Національної школи суддів України.