Національна школа суддів України

Злочини в умовах воєнного або надзвичайного стану: кваліфікація та призначення покарання

22 вересня 2023 року Національна школа суддів України провела семінар для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів “Злочини в умовах воєнного або надзвичайного стану: кваліфікація та призначення покарання”.

Директор Харківського регіонального відділення Лілії Гуцал привітала присутніх, висловила вдячність спікерам семінару – суддям  Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Герману Анісімову, Ользі Булейко, Наталії Марчук, Надії Стефанів.

Предметом обговорення на освітньому заході стали загальна характеристика військових кримінальних правопорушень та практика призначення покарання у цій категорії правопорушень, вчинених  в умовах воєнного стану. Також слухачі детально дослідили судову практику застосування законодавства щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи бойовій обстановці та обговорили окремі особливості написання судових рішень у кримінальних провадженнях щодо воєнних, військових злочинів, злочинів, учинених в умовах воєнного й надзвичайного стану.

На завершення семінару судді і помічники суддів взяли участь у загальному обговоренні, обмінялися досвідом та отримали корисні практичні поради від викладачів.

 За результатами проходження семінару учасники отримали Сертифікат Національної школи суддів України.