Національна школа суддів України

Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики ЄСПЛ у цивільному судочинстві

19 березня 2024 року Національна школа суддів України провела для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду тренінг “Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у цивільному судочинстві”.

Захід відкрила заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва, яка окреслила формат й порядок навчання та представила викладача.

Викладачем навчальному заходу запрошена  адвокат, партнер адвокатського об’єднання “Лутковська та Лук’яненко”, співзасновниця Громадської організації “Український інститут з прав людини” Жанна Лук’яненко.

Під час тренінгу учасники опанували принципи тлумачення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, особливості виконання рішень Європейського суду з прав людини, розглянули конвенційний механізм захисту прав особи, право на справедливий суд,  право на приватність, право на свободу вираження поглядів, захист власності. Спільно з викладачем слухачі проаналізували актуальні питання практики Європейського суду з прав людини у цивільному судочинстві, виконали практичні вправи.

З програмою тренінгу можна ознайомитись за посиланням.