Національна школа суддів України

Вітчизняна суддівська освіта серед тем міжнародного правничого конгресу

17-19 жовтня 2016 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук бере участь у міжнародному правничому конгресі, який проходить у місті Стамбул. Конгрес організовано Міністерством юстиції Туреччини спільно з Академією юстиції Туреччини.

Учасники  конгресу - керівники Міністерств юстиції, представники керівних органів судової системи, делегати від навчальних установ та представники юридичних професій 50 країн.

Мета заходу - вивчення правової системи країн-учасниць та сприяння  співробітництву між відповідними установами та країнами. 

Основними темами конгресу є: арбітрування та медіація, конституційне судочинство та право на індивідуальне звернення, правоохоронні органи та ефективне розслідування, засоби для прискорення строків судового розгляду, етика та імунітет судді, двосторонні та багатосторонні міжнародні договори, міжнародне співробітництво в судовій сфері та підготовка суддівських кадрів.

Ректор Національної школи суддів України здійснив для учасників конгресу презентацію на тему "Суддівська освіта в Україні". Микола Оніщук ознайомив іноземних колег  з особливостями організації суддівської освіти в Україні, її завданнями та викликами. Зокрема, ректор детально зупинився на питаннях модернізації інститутів підготовки кандидатів  на посаду судді та підвищення кваліфікації діючих суддів.

Також під час роботи конгресу ректор Національної школи суддів України  провів ряд офіційних зустрічей. Так, під час  зустрічі з Міністром юстиції Туреччини Бекіром Боздагом було обговорено актуальні питання модернізації юстиціарної сфери.

Плідною та цікавою була зустріч Миколи Оніщука з президентом Академії юстиції Туреччини паном Йилмазом Акчілом, у ході якої були обговоренні актуальні тенденції у сфері суддівської та правничої освіти. Значну увагу під час зустрічі було присвячено темі розвитку співробітництва між Національною школою суддів України та Академією юстиції Туреччини.

       

На фото: ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, ректор Національної академії прокуратури України Іван Присяжнюк, заступник Генерального Прокурора України Євгеній Єнін.