Національна школа суддів України

Цикл вебінарів з Офісом Омбудсмана

1 лютого 2024 року Національна школа суддів України розпочала проведення циклу навчальних заходів у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Перша зустріч працівників судів з представниками Секретаріату  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини була присвячена  праву на звернення як конституційно-правовому засобу захисту та гарантії дотримання прав і свобод громадян.

У проведенні навчання взяли участь представник з інформаційних прав Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, кандидат юридичних наук Юлія Деркаченко та начальник відділу права на звернення громадян Департаменту моніторингу додержання інформаційних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Наталія Шоробура.

 Модерувала вебінар заступник директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Яна Шевцова.

У своїй доповіді Юлія Деркаченко презентувала учасникам основні функції, права, обов’язки та пріоритетні напрями діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Окремо було акцентовано на діяльності Омбудсмана під час війни.

Наталія Шоробура зосередила увагу присутніх безпосередньо на особливостях звернень громадян. Слухачі ознайомились з видами звернень, їх реєстрацією, специфікою та термінами підготовки  відповідей, тощо.

Слухачі активно долучились до обговорення та отримали фахові відповіді від доповідачів.

Інформація про наступні навчальні заходи ініціативи “Цикл вебінарів з Офісом Омбудсмана” розміщена на сайті Національної школи суддів України за посиланням