Національна школа суддів України

Тренінг щодо відповідальності командирів за воєнні злочини

19–21 грудня 2023 року Національна школа суддів України спільно з  Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) та Тренінговим центром прокурорів України проводить тренінг для суддів місцевих загальних судів із метою підвищення рівня кваліфікації з питань кримінальної відповідальності командирів за воєнні злочини. До участі у тренінгу запрошені судді, прокурори, слідчі Національної поліції України та Служби безпеки України.

Під час тренінгу увагу слухачів буде зосереджено на різних видах кримінальної відповідальності військових командирів і цивільних керівників/лідерів згідно з українським законодавством та міжнародним правом. Із фаховими доповідями перед суддями виступлять національні та міжнародні авторитетні експерти.

Метою тренінгу є поглиблення теоретичних та практичних знань щодо розслідування, переслідування та судового розгляду справ проти підозрюваних у воєнних злочинах в Україні осіб, які обіймають посади різного рівня вищої відповідальності.

У ході навчання слухачі матимуть змогу задавати питання експертам з тематики їх виступів, а також ділитися власним практичним досвідом щодо представленої проблематики.