Національна школа суддів України

Тренінг для суддів-спікерів та прес-секретарів судів

14 жовтня 2015 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливе правосуддя” проведено тренінг для суддів-спікерів та прес-секретарів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.

Участь у тренінгу взяли судді та прес-секретарі місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської областей.

Тренінг відкрили  суддя Апеляційного суду Хмельницької області, секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, заступник керівника проекту USAID “Справедливе правосуддя” Наталія Петрова та директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик.

До програми тренінгу включено наступні питання: міжнародний досвід судів із громадськістю, формат комунікації судді з представниками ЗМІ, поводження під час зйомки на відеокамеру в судовому засіданні та поза ним, висвітлення резонансних справ, комунікація під час кризових ситуацій, використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду.

Для проведення тренінгу було запрошено заступника виконавчого директора відділення Судової адміністрації Верховного суду штату Індіана, США, директора зі зв’язків із громадськістю Судів округу Колумбія Лію Гуровіц, заступника Виконавчого Директора Відділення Судової Адміністрації, Верховний Суд Штату Індіана, США Девіда Ремондіні, медіа-аналітика Консультативної місії Європейського союзу Сорена Сандерстропа, суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Галину Юровську, голову Голосіївського районного суду міста Києва Олену Первушину,  керівника апарату Зарічного районного суду міста Сум Аллу Ковтун, керівника апарату Апеляційного суду Волинської області Оксану Підгайну та журналіста “Юридичної газети” Єгора Желтухіна.

Під час тренінгу роботу із суддями-спікерами та прес-секретарями було проведено шляхом поділу їх на групи. У ході роботи учасники виконували практичні завдання тренерів для закріплення теоретичного матеріалу.

Повний текст програми тренінгу для суддів-спікерів та прес-секретарів місцевих та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після завершення тренінгу кожному учаснику заходу було  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.