Національна школа суддів України

Судовий розгляд воєнних злочинів

28 жовтня 2022 року Одеське регіональне відділення провело  семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Особливості судового розгляду воєнних злочинів”.

Семінар відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який зазначив, що запропонована тема є, на жаль, актуальною зараз, у період воєнного стану та воєнних дій, представив викладачів та ознайомив учасників з програмою заходу.

До семінару приєднались судді та помічники суддів Дніпровського регіону. Директор Дніпровського РВ Володимир Поплавський побажав усім присутнім спокійного дня й плідної роботи на семінарі.

Суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Олена Бальжик запропонувала колегам презентацію щодо розмежування правових дефініцій збройного конфлікту і тероризму.

Особливості судового розгляду кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту, обговорила з учасниками суддя Вищого антикорупційного суду, кандидатка юридичних наук Віра Михайленко.

Після завершення заходу проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару.