Національна школа суддів України

Судова влада як вийти з кризи?

16 листопада 2023 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у роботі ХІІ Судового форуму “Судова влада як вийти з кризи”, організованому Асоціацією правників України спільно з Програмою USAID “Справедливість для всіх” за підтримки провідних юридичних фірм України.

У ролі спікерів та учасників форуму взяли участь представники Верховного Суду та інших рівнів судової системи, очільники вищих державних органів, прокурори, провідні адвокати, іноземні експерти, дипломати, науковці та громадські діячі.

Робота форуму проходила у форматі тематичних панельних дискусій, які були присвячені ключовим питанням, пов’язаним із правосуддям та судовою владою України. Зокрема, для фахового обговорення були запропоновані наступні теми: “Судова система: реагування на кризу та пошук шляхів вирішення”, “Санкційні справи та майнові спори за участю держави: досвід та виклики”, “Майнові спори за участю держави. Компенсація збитків”, “Тенденції розвитку судової практики за ключовими напрямками”, “Правосуддя у справах, пов’язаних з війною”, “Відповідальність правників, як складова судової реформи”.