Національна школа суддів України

Суддівський розсуд і дискреційні повноваження в цивільному процесі

21 жовтня 2022 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів провело всеукраїнський семінар “Суддівський розсуд і дискреційні повноваження в цивільному процесі: поняття, правове регулювання та реалізація” для суддів і помічників суддів місцевих загальних судів, які розглядають цивільні справи.

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський привітав слухачів і ознайомив їх з програмою та регламентом заходу. Провести семінар запрошено заступника голови Одеського апеляційного суду, кандидата юридичних наук, доцента Андрія Дришлюка, професора, баристера, експерта з права інтелектуальної власності, суддю з Великої Британії Марка Енгульмана, баристера, суддю у відставці з Великої Британії Пітера Беркетта, суддю зі Швеції  Пітера Стафверфільда, суддю Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, кандидата юридичних наук Тетяну Шевиріну.

Андрій Дришлюк обговорив з поняття і правове регулювання суддівського розсуду. Тетяна Шевірина презентувала лекцію щодо дискреційних як специфічного інструменту правового захисту.

Судді Великої Британії та Швеції ознайомили слухачів із досвідом своїх країн у застосуванні суддівського розсуду.

Під час семінару судді та помічники суддів дізнались цікаві факти про судочинство в європейських країнах,  про особливості застосування суддівського розсуду, отримали фахові відповіді на свої запитання із цієї теми.