Національна школа суддів України

Строки в адміністративному судочинстві

8 грудня 2023 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар для помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду “Строки в адміністративному судочинстві: питання правозастосування”.

У вступному слові начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України Іван Балаклицький ознайомив слухачів із особливостями проходження навчання в режимі онлайн та побажав учасникам бути активними в обговоренні питань, що внесенні у програму навчання. Модерувала онлайн-семінар заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва.

Навчальний захід мав на меті поглибити професійні знання помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та надати їм можливість фахово проаналізувати практичні питання правозастосування строків в адміністративному судочинстві.

Програма семінару складалася із трьох тем:

– процесуальні строки розгляду справ в адміністративному судочинстві;

– обчислення строку для захисту соціальних прав у триваючих правовідносинах;

– строки у спорах, пов’язаних з проходженням публічної служби.

Досвідчений тренерський колектив, до якого ввійшли – суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, кандидат юридичних наук, тренер НШСУ Олександр Ситников, суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Ян Берназюк, суддя Київського окружного адміністративного суду Володимир Донець успішно презентували навчальні матеріали та поділились судовою практикою обчислення, правозастосування строків у адміністративному судочинстві, які регламентуються національним законодавством, а також провели цікаву дискусію та практичні завдання.