Національна школа суддів України

Спеціальне кримінальне провадження in absentia

23 лютого 2024 року Національна школа суддів України у співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні провела перше засідання групи розробників тренінгу для суддів “Особливості здійснення судового розгляду у спеціальному кримінальному провадженні in absentia.

З вітальними словами до учасників групи звернувся Гідо Острайш, керівник відділу з питань прокуратури та судової влади Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Модерувала робочу зустріч Єлизавета Ковтюк, головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний Центр”, яка окреслила основні напрямки роботи групи та акцентувала увагу на важливості проведення тренінгу для суддів із зазначеної тематики.

До підготовки навчальних матеріалів було запрошено суддів, які мають досвід розгляду справ цієї категорії та працівників Національної школи суддів України.

Учасники обмінялись думками щодо формату, змістовного наповнення майбутнього тренінгу, розподілили між собою теми та узгодили подальші дії з підготовки навчальних матеріалів.