Національна школа суддів України

Система превентивних заходів щодо арешту та конфіскації незаконних активів

27 жовтня 2022 року Національна школа суддів України спільно з Вищою школою юстиції Італії та Тренінговим центром прокурорів України за ініціативи Європейської мережі суддівської освіти провела для суддів, працівників апаратів судів та прокурорів онлайн–вебінар “Система превентивних заходів щодо арешту та конфіскації незаконних активів. Управління заарештованими активами”.

Роботу вебінару розпочали виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна та член Ради директорів Вищої школи магістратури Італії Марко Альма, які наголосили, що це вже третій спільний вебінар щодо міжнародної практики арешту і конфіскації активів, а також озвучили тематику нинішнього заняття та представили фахову команду викладачів.

Модерував навчання заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко.

Навчання складалося з двох сесій, у ході яких запрошені італійські експерти – президентка секції у трибуналі м. Турин (Італія) Алессандра Сальвадорі та член Ради директорів Вищої школи магістратури Італії Марко Альма – детально розкрили питання щодо італійської системи превентивних заходів як інструменту для арешту та конфіскації незаконних активів, а також провели порівняльний аналіз нормативної системи управління заарештованими активами і призначення конфіскованих активів Італії та України.

У заключній частині вебінару українські учасники та учасниці мали можливість поспілкуватися з італійськими фахівцями з озвучених питань та отримати відповіді на конкретні запитання.