Національна школа суддів України

Секретарі судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів підвищують кваліфікацію

25–28 березня 2024 року Одеське регіональне відділення і Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводять підготовку секретарів судового засідання  місцевих загальних та апеляційних судів.

Учасників підготовки привітала заступник директора Одеського РВ Тетяна Золотнікова, ознайомивши слухачів з програмою заходу та правилами проходження онлайн-навчання. Заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла Баштанник у вітальному слові  звернула увагу учасників на організаційні вимоги до участі в онлайн-заході та побажала присутнім плідного й цікавого навчання.

Розпочала чотириденну підготовку головний спеціаліст Львівського регіонального відділення Ганна Барабащук нагадуванням про особливості спілкування з особами з інвалідністю та їхній правовий статус.

Із судово-правовим захистом внутрішньо переміщених осіб ознайомила слухачів Яніна Грабова – начальник юридичного відділу Південного регіонального офісу Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні, адвокат, кандидат юридичних наук.

Прокурор Криворізької центральної окружної прокуратури Сергій Кузьменко обговорив із секретарями судових засідань особливості правового статусу прокурора в судовому процесі.

Заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк поділилась порадами щодо ефективного управління часом, а також презентує лекцію щодо судових рішень.

Суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ольга Гіда зверне увагу на особливості виконання судових рішень в умовах воєнного стану, а також на зміни до кримінального процесуального законодавства.

Керівник регіональної служби підтримки в Тернопільській області ДП "Інформаційні судові системи" Микола Олійник ознайомить з типами електронних ключів та їх використанням і тонкощами роботи з підсистемою відеоконференцзв’язку.

Про психологічні особливості комунікативної компетенції розповість Анжеліка Фарафонова – головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів НШСУ.

Суддя Нововоронцовського районного суду Херсонської області Вячеслав Каневський надасть роз’яснення щодо розмежування вимог майнового та немайнового характеру, порядку сплати та повернення судового збору.  

Правила ведення журналів судових засідань, практичні аспекти відводу секретаря судового засідання, особливості проведення закритого судового засідання розгляне суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олег Крижановський.

Помічник судді Приморського районного суду м. Одеси, кандидат юридичних наук Ольга Лещенко нагадає учасникам методику роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ.

Начальник відділу електронної взаємодії та обміну даними Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль говоритиме про роботу з електронною справою та інформаційні взаємодії з іншими системами.

На завершення суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Лілія Дараган розгляне особливості підготовки до розгляду та розгляд судових справ в умовах воєнного стану, особливості виклику в судове засідання осіб, які проживають на території проведення бойових дій або на тимчасово окупованих територіях.

Під час підготовки слухачі отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами навчання учасники отримають Сертифікати Національної школи суддів України.