Національна школа суддів України

Розвиток спроможностей суддів розробляти та проводити навчальні заходи

12–13 грудня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Проєктом ЄС “Підтримка реформи публічних закупівель в Україні” провела тренінг для тренерів “Розвиток спроможностей суддів розробляти та проводити навчальні заходи в режимі онлайн (на прикладі тематичного тренінгу “Розгляд спорів щодо публічних закупівель адміністративними та господарськими судами”)”.

Вітальним словом захід відкрила начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Любов Гончар, яка окреслили формат, мету і завдання навчального заходу та зосередила увагу учасників на важливості проведення такого навчання для покращення викладацької майстерності суддів (тренерів) Національної школи суддів України. Експерт Проєкту ЄС “Підтримка реформи публічних закупівель в Україні” Андрій Кондратов у своєму виступі відзначив ефективність співпраці з Національною школою суддів України.

Для проведення тренінгу для тренерів був запрошений Руслан Лемещук, експерт Проєкту EU4PAR з питань нейроменеджменту взаємодії, нейробіології та інноваційних методів навчання, Доктор Ділового Адміністрування (Бізнес-школа Монтре, Швейцарія), МВА (Університет Нью-Брансвік, Канада). Упродовж двох днів Руслан Лемещук презентував сучасні підходи до навчання дорослих та допоміг учасникам:

– сформувати розуміння особливостей розробки та проведення результативних тренінгів в онлайн та в офлайн;

– розвинути уміння використання належних форм та методів навчання для досягнення цілей навчання;

– посилити спроможність самостійно розробляти та провидити навчальні заходи за обраною тематикою.

Учасники тренінгу мали можливість задати запитання і отримати розгорнуті відповіді щодо покращення умінь та навичок навчання дорослих.