Національна школа суддів України

Роль працівників Служби судової охорони у роботі суду в надзвичайних ситуаціях

21 березня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони провела апробацію онлайн–тренінгу для працівників Служби судової охорони “Роль працівників Служби судової охорони у роботі суду в надзвичайних ситуаціях”.

Розроблення та впровадження нового тренінгу є частиною реалізації комплексної програми підготовки працівників Служби, передбаченої Стратегією розвитку суддівської освіти України на 2021–2025 роки.

Розпочали тренінг Діана Сніцаренко, заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  Національної школи суддів України, та Руслан Кривоніс, начальник Навчального центру Служби судової охорони, які ознайомили слухачів з програмою та метою навчального заходу та зазначили, що в умовах воєнного стану обрана тема є важливою і актуальною для обговорення.

Тренінг проведено командою тренерів, до складу якої увійшли судді Олена Панченко, Василь Сметана, начальник відділу з організації охорони об’єктів Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області Валентин Мазур та начальник служби професійної підготовки Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області Віталій Шведа.

Тренінг містить теоретично–практичні напрацювання щодо забезпечення судової безпеки в умовах воєнного стану,  виявленню небезпек під час несення служби, взаємодії співробітників Служби судової охорони з працівниками інших правоохоронних органів, а також питання  відповідальності посадових осіб органів та установ системи правосуддя за невиконання евакуаційних та інших заходів щодо забезпечення безпеки.

Під час проведення тренінгу тренери успішно презентували матеріали тренінгу, провели експрес–опитування, демонстрували навчальні відеоролики, відповіли на питання учасниць і учасників тренінгу.