Національна школа суддів України

Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі

7-8 грудня 2023 року в межах реалізації Антикорупційної програми Міністерства внутрішніх справ України на 2023–2025 роки на базі Національної академії внутрішніх справ проходить VIII Міжнародна науково-практична конференція «Реалізація державної антикоруп цінної політики в міжнародному вимірі», співорганізаторами якої є Міністерство внутрішніх справ України, Консультативна місія Європейського Союзу в Україні та Національна академія правових наук України.

У заході беруть участь представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, профільних комітетів Верховної Ради України, Офісу Президента України, Конституційного Суду України, судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, фахівці Міністерства внутрішніх справ, Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки, Міністерства юстиції, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції,  Національної поліції України та інших державних установ і громадських організацій, провідні вчені закладів вищої освіти і науково-дослідних установ юридичного та безпекового спрямування.

Від Національної школи суддів України участь у конференції взяв заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, к. ю. н. Олександр Кравчук.

Під час роботи конференції обговорені питання реалізації державної антикорупційної політики в Україні, проєкти змін і доповнень до законодавства, рекомендації з практичного здійснення превентивних антикорупційних заходів, судову практику, шляхи активізації протидії корупційній злочинності та особливості підготовки кадрів відповідної спеціалізації з урахуванням положень міжнародно-правових документів і зарубіжного досвіду.