Національна школа суддів України

Презентація дослідження щодо комплексного оцінювання системи правосуддя, дружнього до дитини

5 квітня 2024 року експертами Проєкту Ради Європи “Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні” презентовано результати дослідження “Комплексне оцінювання системи правосуддя, дружнього до дитини, в Україні”.

У ході презентації з промовами виступили голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак, заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук, Радниця – Уповноважена Президентом України з питань прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук та керівниця відділу співпраці, відділу прав дітей Ради Європи Зарія Гаспарян.

Модераторка зустрічі Ольга Калашник, старша керівниця проєкту “Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні”, поінформувала, що дослідження проводилося командою фахівців Ради Європи у складі міжнародного експерта Даріуша Селіцкі та національних експертів Людмили Гриценко, Аксани Філіпішиної та Андрія Черноусова на запит Міністерства юстиції України.

В обговоренні дослідження також взяли участь Координатор проєктів захисту дітей Представництва ЮНІСЕФ в Україні Віталій Старіков, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов, експертка з правового реформування Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Іванна Ільченко.

Від Національної школи суддів України участь у заході взяли головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Катерина Слюсарева та провідна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Найденко.

У заключній частині заходу виступив Менеджер Проєкту, Відділу з прав дітей Ради Європи Овідіу Маджина.

Учасниками презентації були представники і представниці міністерств України, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини, а також міжнародних організацій.