Національна школа суддів України

Завершується перепідготовка суддів в НШСУ // Закон і Бізнес

Закон і Бізнес


Завершується перепідготовка суддів в НШСУ

 


29.08.2016 15:36

Судді, тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя, завершують перепідготовку в Національній школі суддів України. Звіти щодо 12 суддів вже надані до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, щодо 8 – нададуть до 22 вересня.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» в НШСУ, на виконання пункту 4 частини 1 статті 91 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” Національна школа суддів України забезпечує проведення курсів навчання для підвищення кваліфікації суддів, які за результатами первинного кваліфікаційного оцінювання тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя з урахуванням спеціалізації та інстанційності суду.

Порядок організації та проведення курсів підвищення кваліфікації у НШСУ здійснюється згідно з Положенням про проведення курсів навчання для підвищення кваліфікації суддів,  які тимчасово відсторонені від здійснення правосуддя.

Всього з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України до Національної школи суддів України надійшло 20  рішень про відсторонення суддів від здійснення правосуддя.

Судді проходять перепідготовку відповідно до Індивідуальних навчальних програм, які формуються для кожного судді окремо та включають теоретично-практичні навчання, проходження фахово–освітньої практики в суді, написання реферату, самостійну роботу під керівництвом куратора. Курси проводяться з метою підвищення рівня кваліфікації суддів,  поглиблення знань у певній галузі права з урахуванням висновків дисциплінарного органу, а також набуття практичних умінь і навичок, необхідних для суддівської діяльності.

За результатами проходження курсу навчання, станом на 22 серпня 2016 року, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України скеровано 12 висновків з відповідними матеріалами щодо проходження суддями перепідготовки у Національній школі суддів України.

За результатами проходження курсів навчань стосовно 8 суддів Національна школа суддів України надасть відповідні звіти щодо кожного судді до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України до 22 вересня 2016 року.

Закон і Бізнес