Національна школа суддів України

В Мін’юсті завершується розробка Закону про судоустрій // Закон і Бізнес

Закон і Бізнес

Нова редакція Закону «Про судоустрій і статус суддів», розробка проекту якого завершується в Міністерстві юстиції, пропонує більш продуктивні підходи щодо дисциплінарної відповідальності суддів, суттєво розширює повноваження суддівського самоврядування та в цілому, у разі прийняття, сприятиме позитивним трансформаціям у сфері судочинства.


Про це розповів Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук під час відкриття підготовки голів та заступників голів апеляційних судів, яку 23-25 червня в Києві проводить НШСУ, повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-службу Школи.

Микола Оніщук також відзначив, що підвищення вікових та кваліфікаційних цензів для суддів сприятиме утвердженню їх незалежності та професійності, від чого виграє також і суспільство.

Окрім того, ректор також підкреслив актуальність питання щодо переформатування Вищої ради юстиції відповідно до європейських стандартів. Микола Оніщук позитивно оцінив підхід, за яким абсолютну більшість у складі цього органу, що контролює суддівську відповідальність та кар’єру, мають зайняти самі судді.

Що ж стосується питань  судоустрійного характеру, зокрема триланковості судової системи, ролі та місця касації в ній, професійне та експертне середовище має дійти згоди – переконаний ректор.