Національна школа суддів України

Школу суддів чекають законодавчі зміни // Закон і Бізнес

Закон і Бізнес


Школу суддів чекають законодавчі зміни



19.12.2013 16:33

Щоб удосконалити професійну підготовку суддів, потрібно провести організаційні та законодавчі зміни. Так вважає ректор Національної школи суддів Микола Оніщук.


Про це він заявив на Міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 3 річниці діяльності НШС «Стандарти підготовки суддів: міжнародний досвід, завдання для України», передає кореспондент видання "Закон і Бізнес".

Свої привітання школі суддів передав Президент: «Ви виконуєте важливу і відповідальну місію. Переконаний, що ваш фаховий рівень, досвід, принциповість і надалі сприятимуть формуванню високопрофесійного суддівського корпусу», — від імені глави держави виголосив його радник Андрій Портнов.

У свою чергу М.Оніщук нагадав, що НШС була створена рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів від 21.12.2010 року. За словами ректора школи, сьогодні необхідно визначити подальші кроки покращення підготовки суддівських кадрів відповідно до міжнародних стандартів. Він зазначив: виявлена низка проблемних питань, які потрібно вирішити. «Це не лише матеріальні та організаційні питання, а й законодавчі», — наголосив М.Оніщук. На його думку потрібно збільшити строк навчання кандидатів на посаду судді з 6 до 18 місяців, припинити практику заочного навчання претендентів на мантію та провести ще ряд змін. За його словами сьогодні в школі суддів викладає близько 500 суддів. А те, що майбутніх та діючих суддів навчають судді — позитивне явище.

На конференції були підписані договори про співпрацю між НШС та Верховним Судом, Радою Суддів України, Вищим адміністративним судом, Вищим господарським судом.

Закон і Бізнес