Національна школа суддів України

Практичні питання оскарження рішень під час досудового розслідування

9 лютого 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар “Практичні питання оскарження рішень, дій та бездіяльності слідчого, дізнавача, прокурора під час досудового розслідування” для суддів місцевих загальних судів.

 Із вітальною промовою виступили:  начальник відділу підготовки суддів НШСУ Іван БАЛАКЛИЦЬКИЙ і директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, які ознайомили з програмою семінару і викладачами, а також звернули увагу на актуальність теми семінару.

Під час семінару суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді, кандидат юридичних наук, доцент Сергій ФОМІН висвітлить актуальну судову практику застосування національними судами ст.615 КПК України в умовах воєнного стану.

Про питання оскарження бездіяльності, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення та не вчиненні інших процесуальних дій, а також про питання оскарження рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволені клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій і питання оскарження рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволені клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій розповість суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська Анастасія МИХАЛЬЧЕНКО.

Суддя, заступник голови Ленінського районного суду міста Дніпропетровська, доктор філософії в галузі права Максим ТАУС  зосередить увагу слухачів на питаннях оскарження бездіяльності слідчого, прокурора щодо повернення тимчасово вилученого майна і питаннях оскарження рішення про зупинення досудового розслідування.

Актуальні питання застосування ст.ст. 303 - 308 КПК України обговорить суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктор філософії в галузі права Ірина ШАПОВАЛОВА, яка зупиниться на проблемах оскарження рішення про відмову у визнанні потерпілим; оскарження повідомлення про підозру; оскарження недотримання розумних строків.

Учасники під час семінару матимуть можливість отримати відповіді на запитання та поглибити знання щодо оскарження рішень під час досудового розслідування.

Повний текст програми семінару розміщений на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.