Національна школа суддів України

Пошук ефективних методик проведення онлайн–тренінгу

16 червня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді “Особливості ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу”.

Участь в обговоренні під керівництвом координатора господарського блоку Олександра Потильчака взяли судді господарських судів Олена Коротун, Олена Малєєва, Олеся Дупляк і працівниця Національної школи суддів України Юлія Блінова.

Судді Олена Коротун та Олеся Дупляк поділилися досвідом і методикою проведення аналогічних тренінгів під час підготовки кандидатів на посаду судді у 2018 році та озвучили шляхи вдосконалення та розширення матеріалів.

У ході онлайнового засідання учасники та учасниці звернули увагу щодо потреби в підготовці матеріалів і використання іншої методики викладання для ефективного проведення онлайн–підготовки кандидатів на посаду судді.

Основна увага розробників було зосереджена на необхідності розширення часу тренінгу до двох днів. У ході обговорення відпрацьовано алгоритм оновлення матеріалів, які будуть актуальними та практично корисними для майбутніх суддів, а також визначено осіб і строки підготовки матеріалів тренінгу.

Наступне засідання пройде у жовтні поточного року.