Національна школа суддів України

Підвищення потенціалу українських суддів у застосуванні європейських стандартів щодо прав людини

16 листопада 2023 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, керівниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська взяли участь у другому засіданні Керівного комітету Проєкту Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни”.

Засідання проводилося з метою представлення проміжних результатів першого року Проєкту, отримання пропозицій від партнерів до робочого плану і вироблення рекомендацій щодо максимізації впливу проєкту та обговорення робочого плану дій на наступний період. Модерувала захід міжнародна менеджерка Проєкту Ольга Костенко.

З вітальними словами до національних партнерів Проєкту звернулися Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак та Голова відділу навчання у галузі правосуддя і прав людини Департаменту імплементації прав людини, правосуддя і стандартів правової співпраці Генерального директорату прав людини і верховенства права (DGI) Ради Європи Ева Пастрана (онлайн). Вони запевнили українських партнерів у продовженні всебічної підтримки у важкі для нашої країни часи.

Старша спеціалістка проєкту Проєкту Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни” Галина Смірнова презентувала проміжні результати Проєкту в 2023 році.

Далі робота засідання проходила у форматі обговорення, під час якого Наталія Шукліна відзначила ефективність співпраці Проєкту з Національною школою суддів України та окреслила перспективні напрямки підвищення потенціалу українських суддів у застосуванні європейських стандартів у галузі прав людини.