Національна школа суддів України

Підготовка тренінгу з публічних закупівель для суддів адміністративних та господарських судів

24 березня 2023 року Національна школа суддів України провела чергове  засідання групи розробників навчального курсу у формі тренінгу “Розгляд спорів щодо публічних закупівель адміністративними та господарськими судами”, який розробляється у співпраці з Проєктом підтримки реформи державних закупівель в Україні.

Модерували засідання Любов Гончар, начальниця відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, координатор блоку адміністративного судочинства, суддя Вищого адміністративного суду України  у відставці, та Галина Прокопанич, головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр”, координатор блоку господарського судочинства, суддя Вищого господарського суду України  у відставці, які  ознайомили з порядком засідання та окреслили формат роботи.

Участь у засіданні групи розробників взяли Ігор Бенедисюк та Тетяна Малашенкова, судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Андрій Жук, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Олександр Ситников, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, Тетяна Шинкар, суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду, Олена Царікова та Василь Ільков, судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Інна Алєєва, суддя Господарського суду м. Києва, Роман Міліціанов, суддя Господарського суду Вінницької області, Олена Фонова, суддя Господарського суду Луганської області, Андрій Кондратов, Сергій Яременко, представники Проєкту підтримки реформи державних закупівель в Україні, Юлія Блінова, Наталія Буряк та Юлія Герус, працівники Національної школи суддів України.

Під час засідання учасники засідання групи розробників узгодили спільний проєкт програми тренінгу для суддів адміністративних та господарських судів, обговорили змістовне наповнення та визначились з строками підготовки лекційних матеріалів та практичних завдань. Апробацію тренінгу для суддів заплановано провести у травні 2023 року.