Національна школа суддів України

Підготовка та фасилітація тренінгів у Національній школі суддів України

18–19 грудня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем IFES провели дводенний тренінг для тренерів “Підготовка та фасилітація тренінгів у НШСУ”.

Мета навчального заходу – підготувати команду суддів-викладачів з навичками і досвідом, необхідними для підготовки, проведення та фасилітації навчальних заходів з використанням сучасних методів навчання.

Тренінг провели фасилітатори IFES: Євгенія Павловська, Альона Шешеня, Діана Ашурова та Олексій Любченко. У ході навчання були висвітлені такі теми:

– майстерність бути тренером-фасилітатором;

– особиста презентація та робота тренерів у команді;

– довіра до фасилітатора та його авторитет;

– особливості навчання дорослих (аналіз стилів навчання).

Другий день тренінгу учасники заходу у групах робили презентації перед своїми колегами, а по завершенні своїх виступів отримали рекомендації щодо покращення технік проведення навчання та вміння працювати з аудиторією.

На завершення начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Любов Гончар подякувала Міжнародній фундації виборчих систем IFES за співпрацю та відзначила, що такі заходи сприяють підготовці висококваліфікованих кадрів для судової системи.

Цей тренінг є початком серії тренінгів для тренерів, які будуть проведені у 2024 році.