Національна школа суддів України

Підготовка та фасилітація онлайн-тренінгів у Національній школі суддів України

17–18 квітня року Національна школа суддів України та Міжнародна фундація виборчих систем IFES продовжили підготовку команди суддів-викладачів з навичками та досвідом, необхідними для підготовки, проведення та фасилітації навчальних заходів онлайн з використанням інтерактивних методів навчання.

Вітальними словами тренінг відкрив заступник директора IFES в Україні Роман Любченко.

Своїми знаннями та навичками з учасниками тренінгу поділилися фасилітатори: Альона Шешеня – експертка IFES з навчання та виборів; Ольга Шараєнко – старша асистентка проєкту IFES; Діана Ашурова – старша координаторка проєкту IFES; Ірина Верба – суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Програма тренінгу включала такі теми:

– Особливості проведення навчання в онлайн-форматі;

– Практикум з використання Powerpoint presentation, Google doc, відеофайлів та Pdf-файлів в онлайн тренінгах. Робота з сесійними залами;

– Організація навчальних матеріалів онлайн та планування тренінгу;

– Підготовка програми тренінгу та структури навчальної сесії;

– Тьюторінг.

Під час тренінгу судді-викладачі отримали рекомендації щодо покращення технік проведення навчання та вміння працювати з аудиторією в режимі онлайн.

На завершення тренінгу учасники подякували Національній школі суддів України та Міжнародній фундації виборчих систем IFES за цікавий та практично корисний тренінг та відзначили, що такі заходи сприяють всебічному розвитку суддів (тренерів).