Національна школа суддів України

Підготовка та фасилітація онлайн-тренінгів у Національній школі суддів України

12–13 лютого 2024 року Національна школа суддів України та Міжнародна фундація виборчих систем IFES продовжили підготовку команди суддів-викладачів з навичками та досвідом, необхідними для підготовки, проведення та фасилітації навчальних заходів онлайн з використанням інтерактивних методів навчання.

Вітальними словами тренінг відкрили заступник директора IFES в Україні Роман Любченко та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Тамара Закревська.

Своїми знаннями та навичками з учасниками тренінгу поділилися фасилітатори: старша координаторка проєкту IFES Діана Ашурова, експертка проєкту IFES з навчання та виборів Альона Шешеня, старша асистентка проєкту IFES Ольга Шараєнко та суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ірина Верба.

Програмою навчального заходу передбачено ознайомлення з особливостями проведення навчання у форматі онлайн, організації навчальних матеріалів онлайн, планування тренінгу, підготовка програми тренінгу та структури навчальної сесії. Окрему увагу було приділено організації тьюторінгу.

Учасники у групах провели практикуми з демонстрації екрану power-point presentation, google doc, відеофайлів, pdf-файлів.

По завершенні практикумів судді-викладачі отримали рекомендації щодо покращення технік проведення навчання та вміння працювати з аудиторією в режимі онлайн.

На завершення тренінгу учасники подякували Національній школі суддів України та Міжнародній фундації виборчих систем IFES за цікавий та практично корисний тренінг, а також відзначили, що такі заходи сприяють всебічному розвитку суддів (тренерів).