Національна школа суддів України

Підготовка семінару-практикуму з особливостей розгляду справ щодо затримання та видворення іноземців та осіб без громадянства

13 жовтня 2023 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників семінару-практикуму “Особливості провадження у справах з приводу примусового повернення та видворення іноземців та осіб без громадянства за межі території України” для суддів місцевих загальних та апеляційних адміністративних судів.

Керівник навчального курсу – Любов Гончар, начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів), координатор блоку адміністративного судочинства, як модератор заходу, визначила основні завдання засідання групи.

Участь у засіданні групи розробників взяли Жанна Мельник-Томенко, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Любов Любчич та Яна Макаренко, судді Другого апеляційного адміністративного суду, Елла Катаєва, суддя Одеського окружного адміністративного суду,  Валерія  Косиціна, суддя Приморського районного суду м. Одеси, Євгенія Булгакова, менеджерка Проєкту “Захист біженців, шукачів притулку та осіб без громадянства”, представниця Громадської організації “Десяте квітня”, та Наталія Буряк, головний спеціаліст Національної школи суддів України.

Під час засідання учасники обговорили та погодили програму семінару-практикуму, представили підготовлені лекційних матеріали та практичні завдання.

Семінар заплановано  провести для суддів місцевих загальних судів та апеляційних адміністративних судів 27 жовтня 2023 року. Посилання на реєстрацію тут.