Національна школа суддів України

Підготовка помічників суддів адміністративних судів

20–23 листопада 2023 року Національна школа суддів України проводить підготовку помічників суддів адміністративних судів.

Директори Харківського та Львівського регіональних відділень Лілія Гуцал і Оксана Польна привітали аудиторію та закликали учасників до активної комунікації під час навчання.

До проведення освітнього заходу запрошені судді Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Володимир Бевзенко та Ян Берназюк; судді апеляційних адміністративних судів  Любов Любчич і  Тетяна Шинкар; судді окружних адміністративних судів Ірина Верба,  Василь Ільков, Олександр Кукоба, Андрій Рищенко; суддя Галицького районного суду міста Львова Катерина Котельва; фахівці Національної школи суддів України Тетяна Богданевич, Оксана Кабиш, Андрій Маслюк.

Модератор підготовки – директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал.

Упродовж навчання слухачі опрацюють питання щодо застосування Конвенції  про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці; розглянуть інтерференційні явища у фаховому мовленні працівників суду; дізнаються про можливості застосування процедури медіації у світовій та національній практиці; обговорять окремі аспекти розгляду судових спорів у галузі містобудування і архітектури; проаналізують особливості розгляду справ, пов’язаних із статусом  біженця та додатковим захистом, тощо.

Окрім перелічених питань,  до уваги учасників підготовки представлено  тренінг “Закон України “Про адміністративну процедуру” та його вплив на здійснення адміністративного судочинства”.  

За результатами участі у підготовці помічники суддів отримають Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми підготовки розміщено за посиланням.