Національна школа суддів України

Підготовка навчальних курсів з цивільного судочинства

15 серпня 2023 року у Національній школі суддів України відбулось онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під керівництвом в.о. начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамари Закревської за участю відряджених суддів Катерини Котельви, Людмили Макаренко, Ярослава Пересунька, Максима Ходаківського, суддів місцевих загальних судів Софії Данилів, Стелли Цибізової, Валентини Маліновської та судді Харківського апеляційного суду Віктора Яцини. У роботі групи взяв участь головний спеціаліст відділу Богдан Остудімов.

Учасники засідання провели спільне обговорення стану виконання Плану НДР та НМР на 2023 рік, запланували проведення навчальних заходів для суддів, помічників суддів та працівників апаратів судів в вересні-жовтні 2023 року. Розробники семінарів для суддів місцевих загальних судів “Провадження у цивільних справах в суді першої інстанції: проблемні питання” та “Житлові спори в умовах воєнного стану: юрисдикція судів та судова практика” презентували напрацьовані матеріали та врахували рекомендації колег.

Також під час засідання було приділено увагу підготовці семінару “Гарантії захисту трудових прав: судова практика та новели законодавчого регулювання під час воєнного стану” який проводитиметься 20.09.2023 спільно з Національною службою посередництва і примирення.