Національна школа суддів України

Підготовка фахових тренерів з питань розгляду справ про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування партій і виборчих кампаній

28–29 вересня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем IFES Україна проводить дводенний тренінг для тренерів “Підготовка суддів із розгляду справ про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування партій і виборчих кампаній”.

Навчальний захід вітальними виступами відкрили начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Любов Гончар та заступник директора IFES Україна Роман Любченко, які зосередили увагу учасників на складових навчальної програми та ключових питаннях, які підлягатимуть обговоренню протягом навчання, а також представили команду викладачів.

До викладання тренінгу залучено фахову команду представників IFES України – Альону Шешеню, Юлію Зальцберг, Богдана Мохончука та Павла Романюка.

У заході також взяв участь директор відділу “Тестологічний центр” Національної школи суддів України, відряджений до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Михайло Цуркан, під керівництвом якого було розроблено зазначений навчальний курс.

Упродовж двох днів учасники та учасниці ознайомляться з методичними порадами щодо проведення навчальних заходів; розумітимуть логіку, структуру та інструменти тренінгу з питань розгляду справ про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил фінансування партій і виборчих кампаній; володітимуть інформацією щодо новел матеріального права в питаннях порушення порядку фінансування партій та виборчих кампаній, порядку звітування політичними партіями, місцевими організаціями партій, кандидатами; дізнаються про проблеми кваліфікації та розгляду справ щодо політичного фінансування й звітування за політичне фінансування.

За результатами проходження тренінгу для тренерів слухачі отримають Сертифікат Національної школи суддів України та в подальшому зможуть передавати свої знання й досвід суддям із зазначеної тематики.

Супровід заходу від Національної школи суддів України здійснюють заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та провідна наукова співробітниця цього ж відділу Юлія Найденко.