Національна школа суддів України

Ознайомлення з джерелами міжнародного гуманітарного права

13 липня 2022 року Дніпровське регіональне відділення спільно з Харківським регіональним відділенням провели для суддів та помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів семінар “Судова система та імплементація міжнародного гуманітарного права в Україні: теорія і практика”.

Навчальний захід відкрив в.о. директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив слухачів із програмою семінару, представив викладачів та звернув увагу на актуальність тематики.

Суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктор філософії в галузі права Ірина Шаповалова ознайомила слухачів з основними поняттями та джерелами міжнародного гуманітарного права.

Про окремі питання кримінального провадження в умовах збройних конфліктів крізь призму норм міжнародного гуманітарного права розповіла завідувач кафедри кримінального процесу Одеського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент Ганна Тетерятник.

Науковий співробітник відділу дослідження проблем кримінального процесу та судоустрою Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України, кандидат юридичних наук, доцент, адвокат Микола Пашковський зосередив увагу на співробітництві з Міжнародним кримінальним судом в контексті розділу ІХ-2 КПК України стосовно особливого режиму досудового розслідування, судового розгляду в умовах воєнного стану.

Під час семінару учасники мали можливість брати участь в обговоренні актуальних тем та висловлювати свої думки.