Національна школа суддів України

Організація ефективного контролю за станом ведення діловодства у суді

14 серпня 2023 року Національна школа суддів України розпочала проведення онлайн–підготовки та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою начальників і заступників начальників структурних підрозділів місцевих та апеляційних судів.

Навчання організовано та проводиться Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

У своєму вступному слові директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна ознайомила учасників із правилами проходження підготовки та наголосила на значущості інтерактивної роботи і зворотнього зв’язку. Керівник зазначила, що в такий складний час, в період війни, роль начальників і заступників начальників структурних підрозділів є особливо важливою, адже вони є прикладом для “мікроколективів”, які очолюють.

До проведення навчання було залучено суддю-спікера Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Інну Калугіну; суддів місцевих загальних судів: Ігоря Чорного, Ірину Карпин, Вячеслава Каневського, Валентину Маліновську; помічника судді Миронівського районного суду Київської області Віру Олійник; помічника судді Приморського районного суду м. Одеси, кандидата юридичних наук Ольгу Лещенко; начальника відділу з питань персоналу управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Яну Усенко; керівника апарату Південно-західного апеляційного господарського суду Ганну Павлевську; заступника керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олену Розумняк; начальника Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Володимира Мельника; керівника регіональної служби підтримки в Тернопільській області ДП "Інформаційні судові системи" Миколу Олійника; директора відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України, доктора юридичних наук, доцента Олену Мілієнко та заступника начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидата юридичних наук Тамару Закревську.  

Підготовка має на меті поглибити професійні знання начальників і заступників начальників структурних підрозділів місцевих та апеляційних судів та дати їм можливість фахово проаналізувати практичні питання, що виникають у їх роботі.

Серед тем, що виноситимуться на розгляд аудиторії є:

-        клієнтоорієнтований підхід на державній службі;

-        захист персональних даних та комплекс системи захисту інформації;

-        розвиток персоналу: потреби у навчанні та планування навчання у судах;

-        проходження публічної (державної) служби в умовах воєнного стану;

-        запровадження сервісів для вразливих груп населення;

-        етика працівників апаратів судів.

Належну увагу буде приділено практиці застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, а також порядку ведення службового розслідування. Викладачі спільно із слухачами аналізуватимуть особливості виконання судових рішень в умовах воєнного стану та організацію ефективного контролю за станом ведення діловодства у суді.

Із програмою онлайн-підготовки можна ознайомитись тут.