Національна школа суддів України

Організація діяльності відділів суду

1-4 квітня 2024 року Одеське і Дніпровське регіональні відділення Національної школи суддів України проводять підготовку начальників і заступників начальників структурних  підрозділів апаратів судів.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала слухачів і ознайомила з порядком проходження підготовки. Заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла Баштанник у вітальному слові звернула увагу учасників на організаційні вимоги до участі в онлайн-заході та побажала присутнім плідного й цікавого навчання.

Розпочав заняття суддя, голова  Нововоронцовського районного суду Херсонської області Вячеслав Каневський з обговорення антикорупційного законодавства та практики його застосування щодо державних службовців органів судової влади.

З методами профілактики професійного вигорання працівників апарату суду познайомив Андрій Маслюк – заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук

Також прочитати лекції та поспілкуватись зі слухачами запрошено суддю, голову Ульяновського районного суду Кіровоградської області Альону Терновенко і суддю Першотравневого районного суду м Чернівці Євгена Нестеренка.

Упродовж чотирьох днів з начальниками і заступниками начальників структурних  підрозділів апаратів судів працюватимуть колеги: начальник відділу з питань персоналу управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Яна Усенко; керівник апарату Південно-західного апеляційного господарського суду Ганна Павлевська; керівник апарату Вінницького апеляційного суду Наталія Король та її заступник Світлана Карпенко; керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник; заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк.

До проведення лекцій також запрошено помічників суддів – Віру Олійник і Ольгу Лещенко.

До програми підготовки включено такі загальні теми:

-запровадження сервісів для вразливих груп населення;

-гендерні аспекти в роботі суду;

-навички ефективної комунікації та взаємодії.

Також слухачі розглянуть  спеціальні питання:

-адаптація новопризначених працівників апарату суду;

-судове адміністрування та клієнтоорієнтований підхід на державній службі;

-умови та особливості проходження щорічного оцінювання результатів службової діяльності державного службовця;

-взаємодія керівника апарату суду з начальниками та заступниками начальників структурних підрозділів з питань організації діяльності суду і діловодства;

- здійснення діловодства щодо документів, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”;

-організація ефективного контролю за станом ведення діловодства в суді.

Окрім того,  під час керівник регіональної служби підтримки онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” у Тернопільській області Микола Олійник ознайомить з видами електронних підписів та електронних печаток, файловими носіями та зі специфікою взаємодії електронного кабінету з автоматизованими системами документообігу суду  “Д-3”,  “ДСС”.

Насичена програма передбачає активну роботу й спілкування учасників підготовки, за результатами якої слухачі висловлять свої побажання та пропозиції.