Національна школа суддів України

Окремі питання проведення судових експертиз

15 лютого 2024 року Одеське регіональне відділення провело семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Окремі питання призначення та проведення судових експертиз”.

Захід відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який ознайомив учасників з особливостями онлайн-навчання та побажав присутнім спокійного дня й плідної роботи на семінарі.

Для проведення заходу запрошено судових експертів Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз: заступника директора з експертної роботи, кандидата психологічних наук Маргариту Журавльову; заступника завідуючого лабораторії інженерно-технічних видів досліджень Сергія Степанкевича; старших судових експертів Владислава Хоменка та Ірину Соколовську; судового експерта Валентину Гриньчак.

Викладачі познайомили суддів і помічників суддів з особливостями судової транспортно-товарознавчої та судової товарознавчої експертиз, а також земельно-технічної, оціночно-земельної судових експертиз  та експертизи з питань землеустрою.

Учасники дізнались про комплексний підхід для вирішення складних експертних задач, розглянули актуальні питання дослідження, об’єкти і завдання судових експертиз у різних сферах інтелектуальної власності.

Після завершення заходу проведено опитування щодо якості та корисності проведення семінару.