Національна школа суддів України

Обговорення взаємодії з проєктом Ради Європи

21 лютого 2023 року в місті Києві виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Пустовойтова (онлайн), заступниця начальника відділу Тамара Закревська та головна спеціалістка Людмила Паршикова провели робочу зустріч з менеджеркою проєкту Ради Європи “Підтримка судової влади України в  контексті війни та післявоєнного часу” Іриною Кушнір.

У ході зустрічі була обговорена програма співпраці з Проєктом. До основних заходів взаємодії було включено доопрацювання, підготовка тренерів та запуск курсу щодо питань визначеності у навчальні програми для суддів.

Також була обговорена потреба у розробці навчального курсу “Написання судових рішень щодо воєнних та інших злочинів”. Партнери визначилися зі складом групи розробників та запланували її перше засідання, а також визначили часові межі розробки курсу, підготовки тренерів та впровадження його до кінця поточного року.

Для включення у програму підготовки суддів Верховного Суду НШСУ отримала від Проєкту конкретні пропозиції щодо тематики та можливості запрошення європейських експертів: суддів Європейського суду з прав людини, працівників Секретаріату ЄСПЛ, науковців. Було погоджено експертів, які Проєкт буде запрошувати до підготовки суддів ВС.

Також на обговорення була винесена пропозиція щодо створення на сайті Національної школи суддів України електронного ресурсу для розміщення компактної інформації щодо практики ЄСПЛ для допомоги викладачам і суддям. Домовлено про дату засідання фокус-групи за участю суддів і тренерів НШСУ для обговорення концепції та змісту матеріалів ресурсу, а також механізмів роботи з ним.