Національна школа суддів України

Обговорення співпраці зі спільним проєктом ЄБРР та ІДЛО

9 лютого 2023 року проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова, Любов Гончар та головна наукова співробітниця Галина Прокопанич провели координаційну онлайн–зустріч з представниками та учасниками спільного проєкту ЄБРР та ІДЛО “Тренінг з питань конкуренції та державної допомоги” – радницею із правових питань Міжнародної організації права розвитку ІДЛО Оленою Коптєвою та начальником Відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Антимонопольного комітету України Шафаром Міланом.

Під час зустрічі представниками Проєкту було презентовано електронний тренінговий навчальний курс з питань захисту економічної конкуренції, державної допомоги та заходів торговельного захисту. Дистанційний курс побудовано на основі та за матеріалами проведених експертами Проєкту наприкінці 2021 – початку 2022 років тренінгів для суддів адміністративної та господарської юрисдикції, в яких також брали участь співробітники Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Під час презентації курсу було домовлено про необхідність надання попереднього доступу експертам НШСУ та АМКУ для ознайомлення з матеріалами курсу та визначенню потреби у його доповненні відповідними змінами в законодавстві та новою судовою практикою, які відбулися за час воєнного стану.

Крім того, було детально обговорено можливі подальші кроки співпраці Національної школи суддів України з ЄБРР та ІДЛО щодо підготовки суддів з питань конкуренції та державної допомоги.