Національна школа суддів України

Обговорення практики розгляду кримінальних і адміністративних справ про корупційні правопорушення

19 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар “Застосування антикорупційного законодавства. Розгляд справ про кримінальні правопорушення, пов’язані з корупцією” для суддів і помічників суддів місцевих загальних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський привітав слухачів і ознайомив їх з програмою та регламентом заходу. Провести семінар запрошено суддю Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, доктора юридичних наук, доцента Дмитра Михайленка та суддю Вищого антикорупційного суду, доктора юридичних наук, доцента Олексія  Кравчука.

До уваги слухачів представлено новітні зміни до антикорупційного законодавства України та зміни в розгляді корупційних справ в умовах воєнного стану. Також викладачі обговорили з учасниками практику розгляду кримінальних і адміністративних справ про корупційні правопорушення та практику судового контролю під час досудового розслідування проваджень щодо корупційних кримінальних правопорушень.

Судді та помічники суддів мали нагоду отримати фахові відповіді на питання.