Національна школа суддів України

Нові грані співпраці з проєктами ОБСЄ в Україні

16 березня 2023 року ректор Микола Оніщук провів робочу зустріч зі спеціальним представником чинного Головування ОБСЄ – Координатором проєктів в Україні, Послом Генріком Вілладсеном.

Микола Оніщук поінформував пана Посла про діяльність НШСУ в умовах воєнного стану та тематику нинішніх навчальних курсів, яка формувалась з урахуванням актуальних потреб суддівського корпусу.

У свою чергу спеціальний представник чинного Головування ОБСЄ – Координатор проєктів в Україні, Послол Генрік Вілладсен поінформував про перспективи та можливості продовження і поглиблення діяльності проєктів ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі  було обговорено можливі напрями спільної діяльності Національної школи суддів України та нової Програми підтримки ОБСЄ для України, а також питання імплементації спільного поновленого проєкту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя. Фаза ІІ”.

Були детально обговорені плани в рамках цього Проєкту на 2023 рік та озвучені пропозиції щодо підготовки та проведення ряду навчальних заходів для українських суддів усіх рівнів та юрисдикцій з питань дотримання прав людини в Україні при здійсненні правосуддя, зокрема, щодо відшкодування збитків завданих громадянам країни в результаті збройної агресії рф.

Учасниками зустрічі також були проректор Наталія Шукліна, науковий співробітник НШСУ Оксана Прядка, спеціаліст зі зв’язків Секретаріату ОБСЄ Марк Фосет та старший спеціаліст проєкту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя. Фаза ІІ” Програми підтримки ОБСЄ для України Олександр Сидєльніков.