Національна школа суддів України

Нові грані співпраці з “Ла Страда-Україна”

21 лютого 2023 року в місті Києві виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова (онлайн) та головна спеціалістка Людмила Паршикова зустрілися з представницями громадської організації “Ла Страда-Україна” – президенткою Катериною Черепахою та віцепрезиденткою Мариною Легенькою.

Предметом обговорення стала можливість розширення напрямів співпраці НШСУ та ГО “Ла Страда-Україна”, зокрема розробка навчального курсу для суддів “Сексуальне насильство, пов’язане зі збройним конфліктом в Україні”. Було наголошено на вивченні та включенні до матеріалів курсу досвіду розгляду такої категорії справ у Балканських країнах, які стикнулися зі збройним конфліктом.

У ході зустрічі було визначено склад групи розробників та дата її зустрічі для підготовки програми стандартизованого курсу.

Завершення розробки, підготовка тренерів та впровадження курсу у навчальні програми підготовки суддів заплановано на кінець поточного року.