Національна школа суддів України

Національний вибір: суверенна незалежна правова Україна

18 серпня 2022 року згідно з Календарним планом Національної школи суддів України суддя Конституційного Суду України Галина Юровська провела для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів лекцію “Національний вибір: суверенна незалежна правова Україна”.

Національна школа суддів України продовжує традицію у проведенні циклу навчальних лекцій для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів за участі судді Конституційного Суду України, кандидатки юридичних наук Галини Юровської. У вітальній промові вона зокрема, зазначила, що лекція присвячена фундаментальним принципам конституційного ладу України, розглянула питання державного суверенітету, визначила юридичні ознаки та його поняття.

До дискусії приєднався Віктор Городовенко, суддя Конституційного Суду України, заслужений  юрист України, доктор  юридичних  наук,   професор, член-кореспондент  Національної  академії правових наук та розповів про конституційну ідентичність, особливості та проблеми застосування принципу правової держави.

Доповідач під час презентації відзначила, що лекція спрямована на обговорення юридичної позиції та рішень Конституційного Суду України та Європейського суду, міжнародних актів, що стосуються основних конституційних принципів української державності.

Важливим для слухацької аудиторії було проведення опитування на знання історії та державних символів України, а також можливість переглянути правильні відповіді.

Під час заняття слухачі поновили знання головних положень Акту проголошення незалежності України.

Під час навчання судді мали можливість долучитися до обговорення важливого питання, отримати ґрунтовні, фахові відповіді на проблемні запитання.