Національна школа суддів України

Національний курс HELP “Процесуальні гарантії в кримінальних провадженнях та права потерпілих”

13 вересня – 29 листопада 2023 року Національна школа суддів України та Проєкт Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни” проводять дистанційний курс HELP для суддів “Процесуальні гарантії в кримінальних провадженнях та права потерпілих”.

Курс поєднує в собі дослідження основних процесуальних прав як обвинувачених/підозрюваних у кримінальному провадженні (право на справедливий і публічний розгляд справи незалежним судом; право на захист, дотримання принципу презумпції невинуватості), так і прав потерпілих (зокрема, право на доступ до правосуддя).

Курс містить 5 модулів:

  1. Загальні аспекти права на справедливий судовий розгляд;
  2. Особливі права/Процесуальні гарантії - презумпція невинуватості;
  3. Особливі права/Процесуальні гарантії II;
  4. Особливі права/Процесуальні гарантії III;
  5. Права потерпілих.

Запуск курсу відбудеться 13 вересня 2023 року у місті Києві. Кількість учасників – 30. Метою заходу із запуску курсу є ознайомлення учасників з темою курсу і платформою HELP, сторінкою курсу на якій група буде проходити курсу за підтримки т`юторів.

Зацікавлені учасники повинні бути присутніми на стартовому заході; взяти на себе зобов'язання пройти та завершити онлайн курс з тютором (приблизно 1-2 години навчання на тиждень); зареєструватися на захід; мати ноутбук/планшет/смартфон для доступу до платформи електронного навчання HELP

Т’юторки курсу:

Юлія Іваніна, суддя-тренерка Національної школи суддів України, суддя Дніпровського районного суду міста Києва.

Вероніка Плотнікова, керівниця Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків  Офісу Генерального прокурора.

Координатор курсу від НШСУ:

Тамара Закревська, заступниця начальника відділу підготовки викладачів(тренерів), тел.: 050 971 14 99, e-mail: zakrevskato@ukr.net

Для участі зареєструйтесь за посиланням до 31 серпня 2023 року.

Склад учасників буде формуватися на конкурсній основі (з урахуванням спеціалізації, досвіду участі в курсах HELP, гендерної рівності та рівномірного регіонального представництва)