Національна школа суддів України

Напрями співпраці з проєктом нідерландського Центру міжнародного співробітництва

24 січня 2024 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів робочу онлайн-зустріч із директоркою нідерландсько-українського проєкту Центру міжнародного співробітництва (CILC) “Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні” Маргрет Големою і командою проєкту для обговорення та визначення подальшої спільної діяльності у поточному році.

Реалізація цілей програми Проєкту, в якій домінуватимуть обмін досвідом між колегами-фахівцями та проведення практичних навчальних заходів, посилить співпрацю між представниками системи правосуддя у розробці політики доброчесності та проведенні тренінгів з доброчесності.

Нинішню зустріч було присвячено плануванню напрямів співробітництва між Національною школою суддів України та нідерландсько-українським проєктом “Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні” у 2024 році. У фокусі взаємодії – обмін досвідом з нідерландськими колегами щодо забезпечення функціонування судової системи, яка є прозорою, гідною довіри та позначена високим рівнем професійної етики, а також організація і проведення серії різнопланових навчальних заходів для українських суддів. Зокрема, було визначено доцільність сконцентрувати зусилля на тематичних тренінгах і практичних семінарах щодо доброчесності, засадничих цінностей правосуддя та системи пробації в Україні для суддів і працівників апарату судів.

У межах співпраці значну увагу також буде приділено питанням щодо розробки проєкту політики забезпечення доброчесності суду в Україні та  участі у її розробці НШСУ, проведення національної конференції на тему судової доброчесності та навчальних заходів з цієї тематики.

Сторони детально обговорили озвучені пропозиції щодо співпраці та домовилися про обмін інформацією задля реалізації поставлених цілей.

Участь у зустрічі від НШСУ також взяли проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова та Любов Гончар, заступниця начальника відділу Тамара Закревська та головна наукова співробітниця Єлизавета Ковтюк. Від Проєкту – менеджери проєкту Ханс ван ден Берг, Доменіко Фоті та Анастасія Сизенко.