Національна школа суддів України

Написання судового рішення в адміністративному судочинстві: актуальні аспекти

8 грудня 2020 року Національна школа суддів України спільно з експертами Проекту ЄС “Право-Justice” провела чергове дистанційне засідання групи розробників навчального курсу для суддів окружних адміністративних  судів “Актуальні аспекти (питання) написання судового рішення в адміністративному судочинстві”.

Від НШСУ участь у заході взяли викладач-науковий консультант Олександр Терлецький та старший науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Яворська. Проект ЄС “Право-Justice” представили національні експерти Костянтин Красовський та Оксана Цимбрівська, міжнародний експерт Едіт Целлер. Від суддівського корпусу – суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Олександр Ситников, суддя Верховного Суду України у відставці Віктор Маринченко, суддя Другого апеляційного адміністративного суду у відставці Михайло Гуцал, суддя Полтавського окружного адміністративного суду Олександр Кукоба та суддя Київського окружного адміністративного суду Олена Терлецька.  

Учасники засідання презентували напрацьовані матеріали, а саме розглянули та обговорили концепт таких тем: мотивування та регулятивна частина судового рішення як розумова діяльність; обґрунтованість судового рішення, зокрема в частині встановлення обставин та їх фіксування, дослідження доказів та їх оцінка; пояснення сторін; нормативно-правове обґрунтування (аналіз та тлумачення норм права).

На завершення зустрічі співмодератори підвели підсумки виконаної роботи, визначили завдання та дату наступної зустрічі.