Національна школа суддів України

Налагодження співпраці з новим міжнародним проєктом

1 листопада 2022 року в місті Києві виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальники відділів Тетяна Пустовойтова, Іван Балаклицький та заступник начальника відділу Олександр Іщенко провели робочу зустріч з головним судовим експертом проєкту “Зміцнення спроможності системи правосуддя України”, суддею, Головою Апеляційної Палати Міжнародного кримінального суду (2011–2021 рр.) Сером Говардом Моррісоном.

Під час зустрічі сторонами було детально обговорено подальшу співпрацю між Національною школою суддів України та проєктом “Зміцнення спроможності системи правосуддя України”, який фінансується Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності Великої Британії. Зокрема, особливу увагу було приділено обговоренню питань стосовно спільної реалізації тренінгової програми для українських суддів щодо воєнних злочинів та наставництва за принципом “рівний-рівному”, ціль якої полягає в тому, щоб 60 українських суддів та 30 суддів-тренерів пройшли навчання з питань розгляду справ щодо воєнних злочинів, злочинів агресії, геноциду та злочинів проти людяності.

Для очної підготовки та програми наставництва (“рівний-рівному”) Проєктом будуть надані відповідні навчальні матеріали. Саме ж навчання проходитиме у період з листопада 2022 року по березень 2023 року та складатиметься з триденного навчального курсу.

За змістом програма підготовки буде зосереджена на зміцненні спроможності українських суддів щодо написання судових рішень, зменшення кількості нерозглянутих справ про воєнні злочини та зміцнення верховенства права.

За підсумками зустрічі сторони визначили першочергові кроки співпраці з реалізації тренінгової програми та домовилися про координацію зусиль у цьому напрямку.