Національна школа суддів України

Механізми запобігання зловживання процесуальними правами учасниками кримінального провадження

9 лютого 2024 року Одеське регіональне відділення спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України провели семінар для суддів місцевих загальних судів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Механізми запобігання зловживання процесуальними правами учасниками кримінального провадження: національне право та міжнародна практика”.

Навчальний захід відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який ознайомив слухачів з програмою та регламентом заходу. Модератор – суддя Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ольга Гіда окреслила мету та завдання онлайн-семінару.

До обговорення запрошено суддів-викладачів: Андрія Подзірова, Андрія Рябішина, Вадима Кулєбякіна, Ігоря Чорного, Ірину Тесленко, Юлію Іваніну.

Упродовж семінару точились дискусії щодо питань зловживання правом у кримінальному процесі, відповідальності за неповагу до суду, механізмів запобігання зловживанням процесуальними правами учасниками кримінального провадження в національному праві та міжнародній практиці.

На завершення учасники поділились власним досвідом.